УПИС УЧЕНИКА У ПРВИ РАЗРЕД

Написао 12 мар,2015

 

ОБАВЕШТЕЊЕ О УПИСУ УЧЕНИКА У ПРВИ РАЗРЕД ШКОЛСКЕ 2021/22. ГОДИНЕ

 

Упис деце рођене у периоду од 01. марта 2014. године до 28. фебруара 2015. године у први разред у школској 2021/2022. години у ОШ „Кнегиња Милица“ Нови Београд обавља се у периоду од 01. априла до 31. маја 2021. године на следећи начин:

 

Родитељи/други законски заступници ће преко портала Е-УПРАВЕ а путем апликације еЗаказивање термина за упис и тестирање моћи да закажу термин за упис и тестирање детета почев од 22. марта до 28. маја 2021. године, и на тај начин једним доласком у школу завршити све активности везане за упис детета у школу.

 

Потребно је да:

- Будете регистрован корисник, односно имате креиран налог на државном порталу за електронску идентификацију eID.gov.rs

- Покренете услугу на Порталу еУправа (Услуге → Образовање → еЗаказивање термина у ОШ)

- Закажете термин у школи којој Ваше дете територијално припада

 

Приликом уписа није потребно да прилажете документа, јер ће их школа прибавити по службеној дужности, и то:

- Извод из матичне књиге рођених

- Уверење о пребивалишту

- Уверење о похађању припремног предшколског програма

- Потврду о обављеном лекарском прегледу – лекарско уверење*

* Изузетно, ако је лекарски преглед обављен код приватног лекара, биће потребно да се лекарско уверење донесе у школу.

 

Напомена 1: Термин можете да откажете 24 часа раније. Уколико не откажете термин и не дођете у заказаном термину у школу, систем Вам неће дозволити да наредних 14 дана резервишете нови термин за упис и тестирање детета у основну школу електронским путем. У том случају, родитељи/други законски заступници ће морати директно да се обрате школи и закажу нови термин.

 

Напомена 2: Уколико имате додатна питања и недоумице у вези са заказивањем термина, обратите се контакт центру на 011/73-50-557. Телефонска подршка доступна је од 22. марта 2021. године и током трајања уписа у основне школе сваког радног дана од 07:30 до 15:30 часова.

 

Родитељи/други законски заступници који не желе да закажу термин за упис и тестирање детета електронским путем, могу заказати термин за упис и тестирање у нашој школи и добити додатне информације, телефонским путем на телефоне 064/80-85-302 – секретар школе и 064/80-85-304 – психолог школе, радним данима у периоду од 10:00 до 14:00 часова (термин подлеже промени у складу са организацијом рада школе услед епидемиолошке ситуације), као и на e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.. Родитељи/други законски заступници на овај начин школи достављају име и презиме детета, ЈМБГ детета, своје име и презиме, свој ЈМБГ, адресу становања, мејл адресу и контакт телефон.

 

 

                                                                                                                          Дарко Егер, директор, с.р.         

Прочитано 17028 пута Модификовано 18 мар,2021

Информације

Ministarstvo prosvete