СЕМИНАР "МАЛА ШКОЛА ВЕЛИКОГ ЗДРАВЉА - ВЕЖБЕ И ИГРЕ ДУХА И ТЕЛА"кат. бр.169 К3 П1

Написао 10 мар,2016

Наша школа је 5. и 6. марта 2016. године била домаћин угледним предавачима и ауторима семинара "Мала школа великог здравља - вежбе и игре духа и тела", академику проф. др Павлу Ковачевићу и мр Наташи Николић.

Имајући у виду говорничке способности аутора, 30 присутних учесника семинара уживало је у изузетном предавању, где су у индивидуалном али и у раду по групама имали прилику да се упознају са новим методама, ПАКО И НАНИ, које могу да се искористе у свим областима наставног процеса. Применом ПАКО методе може се код детета открити она особина која је њему изузетна и коју може развити до највећих могућих граница у циљу што здравијег, срећнијег и успешнијег живота у будућности. Досадашњи резултати су показали да се применом НАНИ методе јача дечја личност, сигурност, одлучност, успешност у школи, срећа и усмеравање специфичних, изузетних особина сваког детета у циљу спознаје те изузетности још у школској клупи. Оснаживањем оваквог начина рада и подстицајним деловањем на колеге као и коришћењем ових метода у наставном процесу, школа има вишеструке користи као што су јачање менталног здравља наставника и ученика, смањење броја изостанака, јачање позитивне социјалне климе у разреду, борба против насиља и многе друге.

 

Полазници семинара су са пажњом пратили излагања, сви су били ангажовани и заинтересовани. Коментари свих учесника истичу потребу за семинарима оваквог типа, а мишљења су да ће им садржаји директно користити у настави, ваннаставним активностима, у школи и животу. Теме семинара и потреба да осавремене свој рад са децом су углавном разлози за избор доласка на семинар. Захвалили су на оснаживању, а сви заједно тражили да се и након семинара настави сарадња.

 

Приредила: Снежана Илић

 

Прочитано 5118 пута Модификовано 22 окт,2022