ОШ Кнегиња Милица

ОШ Кнегиња Милица

Основна школа "Кнегиња Милица"; Адреса: Јурија Гагарина 78; Нови Београд, Србија
Директор: Егер Дарко  tel. 011 2277061
Централа: 011 6158031

Website URL: http://www.oskneginjamilica.edu.rs

Наша школа је 8.10.2022. године била домаћин предавачима семинара под називом ,,У школи насиље се не воли“ под организацијом  Друштва учитеља Београда.  Предавачи и аутори семинара су професор и директор школе ОШ ,,Љуба Ненадовић“ Ђуро Косић, Данијела Васиљевић, мастер педагог и Душанка Гачић Брадић, дипломирани психолог Основне школе ,,Љуба Ненадовић“.

 

Циљ семинара је обука учесника васпитно-образовног процеса за заштиту ученика од вршњачког насиља кроз превентивне и интервентне активности. Семинар је похађало 30 присутних учесника који су имали прилику да се кроз занимљиво предавање  и практичан рад упознају са облицима и нивоима вршњачког насиља, подсете закона, правилника који регулишу ову област, али и  са конкретним методама и техникама превентивног радa. На овај начин постигнуто је унапређивање знања и вештина учесника за конструктивније и ефикасније реаговање на вршњачко насиље.

 

Учесници су са великом пажњом посматрали семинар, активно учествовали у дискусијама и радионицама, а у евалуацији су истакли  да је семинар био изузетно користан, теме јасно конципиране, као и да ће допринету унапрађивању квалитета васпитно-образовног рада.  Организатори семинара и учесници су се захвалали на сарадњи и истакли жељу да наставе заједнички рад.

 

ОШ „Кнегиња Милица“–Летопис за школску 20212022. годину

 

ЈУН

 

 

  • -  Ученици осмог разреда полагали су заршни испит од понедељка до среде 27-29.6. у просторијама суседне основне школе „Бранко Радичевић“. Учитељи и наставници су били ангажовани као прегледачи, дежурни наставници (26 њих) и супервизори (Светлана Радоичић и Милош Станковић), прошли обуке за те улоге у завршном испиту и изнели завршни испит свако у својој улози.

  • -  Дана 16.6, добили смо поново дојаву о постављеној експлозивној направи. Учитељи су били са ученицима на безбедној удаљености, старији разреди су послати кућама, а поподневна смена је пратила наставу online.

  • -  Дана 9.6, ученици трећег и четвртог разреда ишли су на излет у Радмиловац.

  • -  Дана 8.6, добили смо поново дојаву о постављеној експлозивној направи. Дежурни полицајац је био испред школе. Настава у преподневној смени је била online.

  • -  У оквиру „Одласка осмака“ 1.6. и 6.6.2022. године, наставници су се такмичили против ученика осмог разреда у фудбалу и у одбојци. Ученици су били бољи у одбојци, а у фудбалу је било нерешено 6:6.

  • -  Дана 5.6, запослени Школе били су на излету у Аранђеловцу.

  • -  Учитељица Бојана Брајовић освојила је треће место на Шестој републичкој смотри Чаролија рециклаже са креацијом „Чаробне рибице“ (ликовни уметнички рад).

  • -  Стара-нова акција прикупљања пластичних чепова “Чеп за хендикеп“ трајала је читаву годину и сакупљено је преко 60 кг чепова. Родитељи ученика осмог разреда остварили су сарадњу са пословним клубом „Азаро“ где је и ове школске године одржана прослава мале матуре. Као и ранијих година прослава у овом клубу је протекла у свечаној и лепој атмосфери, без инцидената.

     

    МАЈ

     

     

  • -  Дана 30.5, у оквиру спортског турнира „Одлазак осмака“, у кошарци су резултатом 2:1 у партијама победили наставници.

  • -  Дана 12.5.2022, прослављен је Дан школе у просторијама школе. Уприличена је ликовна изложба у холу школе. Исечен је славски колач. У одељењима је читан свечарски текст о кнегињи Милици Хребељановић. Дан школе је обележен и уз видео материјале који су послати ученицима, родитељима и наставницима уз презентовање школске химне.

  • -  Кристина Девеџић, библиотекарка школе организовала је „Читалачку значку“. Из наше школе учествовало је 58 ученика а 17 ученика од другог до седмог разреда је добило диплому.

  • -  Дана 16.5, добили смо званичну дојаву имејлом да је у зони наше школе постављен експлозив. Школски полицајац је био на улазу школе, екипа МУПа је прегледала школу и утврдила да је објекат безбедан. Све се одиграло у року од два ипо сата, од седам до девет и тридесет преподне.

  • -  Дана 11.5, ученица Школе Хелена Јовановић освојила је 3. место на републичком такмичењу у атлетици. Трчала је на 60 метара. Такмичење се одржало у Новом Саду.

  • -  На Регионалном такмичењу талентованих ученика основних школа по научним дисциплинама Републике Србије, одржаном 8.5.2022. у Земуну, ученице наше школе Миа Милинковић и Олга Тошев су освојиле по треће место из математике. А на Државном такмичењу талентованих ученика основних школа по научним дисциплинама Републике Србије, одржаном 28.5. у Београду, освојиле су по друго место из математике.

  • -  На општинским, градским и републичким такмичењима ученици ОШ „Кнегиња Милица“ су постигли одличне резултате у поређењу са досадашњим периодом. Да поменемо предмете из којих су се пласирали на државни ниво такмичења: физика, математика, српски језик, физичко васпитање.

  • -  СЛУШ, на петој смотри лутака у школи у организацији Друштва учитеља Београда узели смо online учешће и освојили прво место за луткарску представу „Цврчак и мрав“ одељења I1 а под вођством учитељица Бојане Брајовић и Кристине Девеџић.

     

    АПРИЛ

     

     

  • -  Ученици VI1 Вук Квргић, Зоја Јовановић, Нина Новаковић, Сава Цвијановић и ученици VI4 Никола Радуловић и Алксандар Карановић су од 5.4. до 7.4. похађали обуку прве помоћи. Поменути ученици су 17.5.2022. учествовали на такмичењу прве помоћи у ОШ „Надежда Петровић“, без пласмана.

  • -  Дан књиге 23.4, обележен је у школској библиотеци тако што су окачени пригодни панои, радови деце, од стране библиотекарке Кристине Девеџић. Поставка је задржана неко време како би свако ко уђе у библиотеку могао да погледа радове. Ученици из Ученичког парламента изабрали су три књиге о којима су разговарали на састанку парламента.

  • -  Ученици IV1 Димитрије Живковић, Лука Вукадин, Ана Илић, Борис Веселиновић и Маша Благојевић су учестовали у такмичењу „Шта знаш о Црвеном крсту и добровољном давалаштву крви“. Освојили су друго место.

  • -  Тим за самовредновање је дао инструкције одељењским старешинама од петог до осмог разреда да изврше анкетирање по два родитеља и по два ученика у сврху вредновања области Образовна постихнућа ученика.

  • -  Колеге које раније нису сада су похађале обуке преко платформе Завода: „Реализација нових програма наставе и учења оријентисаних према исходима“ и „Дигитална учионица/дигитално компетентан наставник“.

     

    МАРТ

 

- Дана 26.3.2019, изашли су резултати такмичења „Кенгур без граница“. Такмичење је одржано 17.3, за ученике свих разреда.

- Дана 25.3, у петак одржан је пробни завршни испит из математике, а у суботу 26.3. из српског језика и предмета из комбинованог теста. Предметни наставници су прегледали тестове и урадили анализу тестова.

  • -  Дана 21.3, предати су последњи радови за конкурс „Крв живот значи“.

  • -  Душан Ратковић, ученик II2 учитељице Јадранке Милетић освојио је 1. место за ликовни рад на online ликовнoм конкурсу „Ускршње ликовне чаролије“.

  • -  Дана 8.3, симболично је обележен Дан жена у колективу Школе.

- Дана 4.3, директор школе Дарко Егер обавестио је запослене „да се дуга и тешка борба за „Ледену халу“ завршила. Наша школа у сарадњи са републичким и градским правобранилаштвом је извојевала победу“, тј. да се завршио процес који је трајао седам година.

 

ФЕБРУАР

 

 

  • -  Почетком другог полугодишта Црвени крст је расписао конкурс „Крв живот значи“.

  • -  Дана 22.2, на Градском такмичењу у пливању .Дора Миловановић VII5 у пливању леђно освојила је 3. место.

  • -  Дана 21.2, враћамо се у школу после недеље одсуствовања и то по првом моделу рада, односно непосредном извођењу наставе.

  • -  У организацији Ученичког парламента организована је изложба научника.

  • -  На смотри ликовног ставралаштва „Пријатеља деце“ општине Нови Београд на тему дечје карикатуре, под називом „Мали Пјер“, за ученике основних и средњих школа Новог Београда остварени су следећи резултати: Јована Радић VIII2 освојила је друго место на општинском нивоу, Тамара Ерцег VI5 освојила је треће место на општинском нивоу, Мина Смиљковић VI1 освојила је похвалу на општинском нивоу, Мина Ковачевић VIII2 освојила је похвалу на општинском нивоу.

     

    ЈАНУАР

     

     

  • -  Дана 27.1.2022, обележена је школска слава Свети Сава. Свештеник је исекао славски колач у присуству дела колектива. У холу школе изложени су ликовни радови о Св.Сави. Пригодан текст је прослеђен родитељима и ученицима.

  • -  Дана 24.1, почело је друго полугодиште школске 2021/2022. године.

     

    ДЕЦЕМБАР

     

     

  • -  Министар просвете је упутио честитку за Нову годину запосленима у просвети, а директор Школе је проследио.

  • -  У оквиру акције „Један пакетић-много љубави“, ученици наше школе су прикупљали кондиторске производе и припремљене пакетиће донели у просторије

Школе. Носилац акције је била учитељица Бојана Брајовић. Акција је почела у другој половини новембра, а завршила се 3.12.2021. године.

  • -  Дана 16.12, у библиотеци одржан је састанак са колегама из специјалне школе „Нови Београд“ на тему израде ИОПа.

  • -  На конкурсу Црвеног крста „За сунчану јесен живота“ у категорији ликовних радова трећу награду је освојила Теодора Табаковић V5. Осим ликовних, слати су и литерарни радови посвећени бакама и декама. Ангажована је учитељица Бојана Брајовић.

     

    НОВЕМБАР

     

     

    - Дана 29.11, Школу је посетио председник општине г. Александар Шапић. Поделио је флајере уз које ће у општини ученици са родитељима подићи поклон ваучере. Запосленима је директно поделио поклон ваучере.

    - Дана 15.11, стигле су чланске картице Црвеног крста.

    - Дана 8.11, колегиница Снежана Церовић је награђена повељом од министра просвете г.Бранка Ружића, који јој је и уручио награду на пригодној свечаности у Министарству.

    - Дана 6.11, секретар Школе замолио је запослене а одељењске старешине да наставе да га обавештавају имејлом о позитивним ученицима, с обзиром да је школа у обавези да доставља податке ШУ. Са два позитивна ученика у одељењу, одељење прелази на други, комбиновани модел наставе.

 

 

ОКТОБАР

 

 

- Трка за срећније детињство“ је једна од традиционалних, најмасовнијих и

најшире прихваћених реакреативно-хуманитарних активности Црвеног крста намењена подмладку и омладини. Ова активност има за циљ да међу младима у основним и средњим школама подстакне хуманост, промовише здраве стилове живота и пропагира волонтерски рад. У акцији су учествовали и ученици наше школе.

- У оквиру Дечје недеље, Стручно веће разредне наставе покренуло је више акција у сарадњи са „Пријатељима деце“ општине Нови Београд.

 

СЕПТЕМБАР

 

 

  • -  Отворена врата се заказују у дворишту Школе, у складу са епидемиолошким мерама. Или online. Ако је потребно, ученика у школу доводи једна одрасла особа и не задржава се у дворишту а у школу не улази.

  • -  Ученици су дужни да носе заштитне маске. Изолација ученика траје 14 календарских дана од дана престанка похађања наставе.

  • -  Ученица Школе Ања Садику VII5 освојила је у џудоу пето место на Школаријади, такмичењу школског спорта на коме су учествовале 43 земље и 2500 учесника.

  • -  Министар просвете се обратио ученицима и запосленима а директор је проследио текст одељењским старешинама који су га даље проследили родитељима.

- Свечани дочек првака.

Летопис израдио: Милош Станковић, наставник историје 

canlı maç izle selcuksports deneme bonusu deneme bonusu veren siteler bahis siteleri jojobet HackHack forumGüvenilir Bahis Siteleripaycell bahis sitelerikareasbet girişsiyah bayrak aynasiyah bayrak amirkareasbet girişbetingo girişyabancı dizi izlegobahis girişasper casinobakırköy escortdeneme bonusu veren sitelerdeneme bonusu veren sitelerkareasbet girişDeneme bonusu veren casino siteleriBitcoin bahisGüvenilir Poker Sitelerigüncel bahis forum siteleribetboss şikayetyour honor izleesenyurt escortesbet girişbullbahis girişbullbahisbullbahisbenimbahis girişbenimbahisCasibom güncel girişcasino siteleriizmir escortesenyurt escortesenyurt escortbeylikduzu escortistanbul escortesenyurt escortistanbul escortesenyurt escortmariobet girişmariobet girişbetpark girişonwin girişonwin girişholiganbet girişholiganbet girişbetkom girişbetist giriştipobet girişsahabet girişDeneme Bonusu Veren Siteler30 TL Bonus Veren Bahis Siteleri betmatikmariobetonwinbetistsüpertotobetgrandpashabet telegramBetist Girişdeneme bonusu veren siteler 2024xslot giriş adresimarsbahisDeneme Bonusu Veren Siteler hacklink al duşakabin fiyatları fethiye escort bayan escort - vip elit escort dizi film izle erotik film izle duşakabin hack forum marsbahis betkom marsbahisgirtr porno film izleenobahisتنزيل اباحيhd pornopuffvozolAdana EscortBostancı Escortbullbahis güncel adresbetkolik giriş adresvozolcasibom国产线播放免费人成视频播放casibombest10onwinpiabellacasinograndpashabetcasibomMostbet Girisimajbetbettiltbetexperrexbetsetrabetjojobettipobetcasibomjojobet girişjojobetbettilt twitterbetticket twitterbetorspin twitterbahsine twitteroleybet twittervegabet twitterbetpublic twittershowbet twitterbetcio twittersetrabet twittercasibomholiganbettipobetcasibommarsbahis güncel adrestümbettümbetbetturkey girişPapaz büyüsümatbetpusulabettimeholiganbetdinamobetcasibomcasibomcasibomcasibomcasibomcasibomBetboo Giriş GüncelAnadolu Casino GüncelSüperbahis Giriş GüncelcasibomjojobetgrandpashabetDeneme Bonusu Veren SitelercasibomBayspinbets10z librarymeritkingdumanbetganobet