Почела прослава Дана јабука у ош"Кнегиња Милица"

Написао 16 окт,2015

Прва планирана активност прославе Дана јабука почела је 13.10.2015.год. посетом Челареву и воћњацима "Делта-аграра". Ученике одељења 3/5 учитељице Кармен Михаиловић и 3/1 учитељице Снежане Илић угостили су запослени компаније "Делта-аграр".

Дочекали су их домаћински, мирисним домаћим кифлицама, укусним соковима и најлепшим јабукама из њихових воћњака. Мали гости су имали ретку прилику да виде воћњаке, сазнају много о старим и новим врстама јабука, начину њиховог узгајања и чувања ових сочних плодова. Обишли су све хале хладњаче, од базена у коме се "купају" јабуке, хале у којој се врши сортирање по величини и врсти, до паковања и складиштења у посебне хладне просторије у којима је температура увек један степен. Имали су прилику да и сами сортирају и пакују јабуке са покретне траке. Крај посете је био резервисан за изненађење. Домаћини су направили возић од великих гајби у коме су провозали своје госте по дворишту. За опроштај су сваком госту поклонили дивну корпу са најлепшим и најукуснијим јабукама овог воћњака. Ученици су обећали да ће поново доћи у посету љубазним домаћинима.

 

Ученици 3/1 и 3/5 учествоваће у школском литерарном и ликовном конкурсу на тему "Јабука" који траје до петка, 16.10.2015. год. а проглашење најбољих и најуспешнијих радова биће у среду, 21.10.2015.год. на Дан јабука.

Прочитано 1403 пута Модификовано 01 нов,2015